Изпълнителите на придобилата популярност по време на пандемията кавър песен "Корона, чао" - Александър и Дац, направиха нов хит - "Ваксина, ваксина". През последната година те станаха известни не само на Балканите, а и в цял свят.

"На "Марина, Марина" от Роко Граната направихме текст, който е хумористичен и актуален”, разказва Драган Дац.

Двамата създават тези песни изцяло за удоволствие, а не с комерсиална цел.

Авторите на „Корона, чао“ с нов хит послание към Борисов (ВИДЕО)

„Идеята по принцип е за повдигане на морала на хората, защото в това време те имат нужда от малко забава и мисля, че успяваме с това. На годишнината на "Корона, чао", направихме песента "Ваксина". Текстът й е написан по вайбър - Александър пише една част, аз допълвам и обратното. После в студиото записахме тромпета, цигулките, хармониката, синтезатора и т.н. И след това я монтирахме и я пяхме няколко пъти, за да сме сигурни, че се получава”, споделя Дац.

Двамата са добре познати в родината си, още преди да се роди хитът „Корона, чао“ .

„Ние двамата поотделно сме познати в Македония. Аз съм актьор, първенец в Драматичния театър, с безброй награди и съм играл над 50 главни роли. Александър е музикант с над 300 песни. "Корона, чао" ни направи познати в България, защото българите не знаеха за нас”, посочва той.

„Корона, чао“ има вече над 5 милиона гледания в YouTube.

Борисов отговори на Дац и Александър: Като приятели трябва да сме честни един към друг (ВИДЕО)


„Наистина сме много продуктивни, за кратко време направихме много песни, които може да се видят на на нашия YouTube канал”, казва още музикантът.

Александър и Дац вече са започнали да получават предложения и за концерти, включително и в България, пише NOVA.
NOVA