След 1000 г. мъжете ще имат големи пениси, жените – твърди гърди
След 1000 г. мъжете ще имат големи пениси, жените – твърди гърди / netinfo

Човешката раса ще се разклони в далечно бъдеще на два отделни биологични вида: ще се появи привлекателен интелигентен и ръководен елит, и слабовати и противни на външен вид същества, предвижда водещ британски учен, цитиран от БГНЕС.

Сексуалният подбор ще доведе след 100 000 години до възникването на два човешки вида, категоричен е Оливър Къри от Лондонския икономически институт. В твърденията си той се опира на теорията на еволюцията на човешките същества. Къри е на мнение, че хуманоидната раса ще достигне върха на физическото си развитие до края на третото хилядолетие.

Тогава хората ще бъдат високи около 2 метра и ще живеят до 120 години. Мъжете ще имат симетрични черти на лицето, дълбоки гласове и по-големи пениси, смята Къри. Всички жени пък ще имат лъскави коси, нежна и безкосмена кожа, големи очи и наперен твърд бюст. Расовите различия ще останат в миналото, тъй като в резултат на кръстосването цветът на кожата на всички хора ще бъде един и същ - като на кафе.

Външните черти ще зависят от здравето, младостта и благосъстоянието на индивидите. Тези фактори ще се вземат предвид от мъжете и жените при подбирането на потенциалния им партньор за продължаване на човешкия род. В предсказанията си британският еволюционен теоретик посочва, че напредъкът в козметичната хирургия и други технологии за промяна на тялото ще доведе до уеднаквяване на външността.