Скарлет Йохансон
Скарлет Йохансон / Guliver/Getty Images
Актрисата Скарлет Йохансон подаде документи за развод в Ню Йорк след двегодишен брак с французина Ромен Дориак, съобщи Контактмюзик.

Като основание за развода Скарлет Йохансон посочва факта, че бракът е "необратимо разбит". Тя иска основно попечителство над тригодишната им дъщеря Роуз, но Ромен Дориак планира след раздялата да се върне във Франция с дъщеря си.

Скарлет Йохансон: Моногамията противоречи на човешкия инстинкт

Адвокатът на Ромен Дориак изтъкна, че Скарлет Йохансон много пътува. "Ще бъде интересен процес", добави той.

Скарлет Йохансон и Ромен Дориак сключиха брак през 2014 г., като няколко месеца пазиха това в тайна. През 2016 г. стана ясно, че имат проблеми и актрисата потвърди, че се е разделила със съпруга си през лятото.

След две години брак Скарлет Йохансон се раздели със съпруга си

Ромен Дориак и Скарлет Йохансон
Guliver/Getty Images

Тогава двамата се споразумяха да си поделят времето с детето, като Роуз живее по една седмица с всеки от тях. Това обаче се оказа много сложно.

При пътувания, например по време на снимки в Нова Зеландия, Скарлет Йохансон взимаше дъщеря си със себе си, но след това тя трябваше да се върне при баща си.

"Детето непрекъснато ходи е напред-назад. Това не може да проработи, защото Йохансон пътува толкова много", каза адвокатът на Дориак.
БТА