Скандална имитация на Джордж Буш в Ню Йорк
Скандална имитация на Джордж Буш в Ню Йорк / netinfo

Американски актьор в продължение на 72 часа лази на четири крака пред сградата на Линкълн център в Ню Йорк, облечен и маскиран като Джордж Буш и моли минувачите, да го ритнат по задните части, за да се освободят от страховете и притесненията си, предаде Франс прес.

За да подтикне минувачите към действие, Марк Магоуън дори закачил на задника си табела с надписа: "Ритнете ме!". Пред журналисти той обяснил, че прави услуга на американците, като им предлага подобна терапия.

Първият, който се подложил на необичайната терапия и ритнал задните части на имитатора на Буш, бил нюйоркски полицай. След това той казал, че е страшно доволен от това, защото Буш е причинил достатъчно злини на САЩ и наистина си е заслужил един добър ритник в задника.

Инициативата на Магоуън е част от празника на съвременното изкуство, честван тази година в Голямата ябълка до 26 февруари.

Същевременно в Нова Зеландия реклама със снимката на Буш скандализира обществото, предаде ДПА.

На рекламните билбордове на местна марка пица се виждала снимка на Буш, придружавана от текста: "Леле, дявол да го вземе, тази пица е прекалено добра за някои гадни копелета".

Рекламата била забранена от местния регулаторен орган в сферата на рекламите. От фирмата - "Хел пица", поръчала рекламата, настояха, че в нея нямало нищо скандално и че концепцията за рекламата била изградена на все по-голямата опозиция срещу войната в Ирак. От фирмата уточниха, че в Нова Зеландия терминът "гадно копеле" е широко използван и на места дори се смята за комплимент.