Синът на Осама бин Ладен се развежда
Синът на Осама бин Ладен се развежда / netinfo

51-годишната британка, която през април тази година се омъжи тайно за един от синовете на лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен - Омар, се развежда с него след по-малко от половин година съжителство, предадоха световните агенции, позовавайки се на публикация на британския таблоид "Сън".

Джейн Феликс-Браун и 27-годишният Омар бин Ладен се ожениха на две церемонии в Египет и Саудитска Арабия тази година. Г-жа Феликс-Браун, която е баба на няколко внучета от предходен брак и член на църковния съвет в графство Чешър, призна за тайния си брак едва през юли тази година.

Сега обаче госпожа Омар бин Ладен разкрива, че семейството на съпруга й се почувствало унизено от факта, че негов член се жени за британка. Кланът Бин Ладен се притеснявал и от политическите усложнения, които би породил този брак за Саудитска Арабия, за Великобритания и дори за САЩ.

Джейн Феликс-Браун разказва пред британския таблоид, че след като новината за тайния й брак с Омар бин Ладен излязла наяве, синът на лидера на Ал Кайда бил заплашен по телефона. В телефонен разговор наследникът на Осама бин Ладен бил заплашен, че не трябвало да се жени за британката и че ще бъде пратен в затвора. Той много добре знаел кой му отправя тези заплахи, но отказал да сподели със съпругата си. След този телефонен разговор Омар обаче казал на половинката си, че животът и на двамата бил в опасност.

"Има хора, които са против моя брак с Омар, защото аз съм британка. Не съм готова да видя как съпругът ми умира", признава снахата на Осама бин Ладен.

"Нашият брак с Омар беше наистина добър брак, силен брак. Но аз не мога да стоя и да гледам как любимият ми съпруг умира пред очите ми", твърди г-жа Феликс-Браун.

Според самия Омар бин Ладен бракът му с по-възрастната от него британка е приключил.

"Не искам да се развеждам, но има сериозни причини да искам разтрогване на този брак, за които не мога да говоря", казва синът на Осама бин Ладен.

"Обожавам да съм с тази жена, но ние не можем да бездействаме, когато морските вълни идват към нас, за да ни погълнат", допълнил той.