Сицилианец кръстоса домат и патладжан
Сицилианец кръстоса домат и патладжан / снимкa: Sofia Photo Agency

Сицилианец създаде дърво, което ражда зеленчук, кръстоска между патладжан и домат, съобщи италианската агенция Апиком, цитирана от БГНЕС. Джузепе Марино от сицилианската столица Палермо стигнал до творението си, което служи за салата, без използването на генетично модифицирани продукти.

Дървото може да бъде засаждано навсякъде. То се нуждае единствено от поливане през зимата. Ражда зеленчуци от април до октомври. Домато-патладжаните са едри по размери и са с много по-добро качество от зеленчуците, растящи по земята.

За изобретателния жител ботаниката е само хоби, тъй като по професия е проектант. В миналото Марино e култивирал и гигантски дини. От три години насам пък отглежда с голям успех дървета, раждащи различни сортове и цветове патладжани.

Последното изобретение на Марино е било създадено чрез кръстосването на доматени насаждения с патладжанени дървета. Според експертите дърветата с домато-патладжани могат да бъдат изключително полезни за световните организации за борба с глада по света.