Сиатъл таймс: Буквата “С” в името на София означава “стил”
Сиатъл таймс: Буквата “С” в името на София означава “стил” / netinfo

Буквата “С” в името на българската столица София означава “стил”. Последната мода в града са кафенетата на открито със столчетата, тапицирани с кадифе и масички, които напомнят масите от всекидневната на някой дом. Така започва материала си за София американският вестник “Сиатъл таймс”.

Слаби български жени, облечени с мини поли или панталони, малко под коляното и мъже, с вид на “бодибилдъри” с тесни тениски и панталони и къси коси, се разхождат по улиците в топлото пролетно време, продължава статията.

София е добра оферта за голям град. Ще е преувеличено ако я наречем следващата Прага, но тук определено има много църкви, музеи, пазари, паркове и градини, в които лесно можеш да запълниш времето си за два дни. Като не пропускаме и стилните ресторанти и кафенета, пише още “Сиатъл таймс”. Авторът на статията разказва, че се е придвижвал пеш през града, първо, защото разстоянията не са големи и второ, защото не е искал да бъде глобен с 5 долара, защото не си е купил допълнителен билет за големите си куфари, съобщи БГНЕС.

Освен архитектурата в центъра на София, “жълтите павета”, “Александър Невски”, синагогата и джамията, интересни за “Сиатъл таймс” се оказват и “традиционните” за улиците на София “клекшопове”, които продават “бира, безалкохолни напитки и други стоки направо от прозорците, които са на нивото на мазетата”. Все пак огромно преимущество на страната ни се оказва марката “не-евро”, което според авторите означава “по-евтино, интересно, безопасно и лесно”.