принц Карл Филип и съпругата му принцеса София
принц Карл Филип и съпругата му принцеса София / Gulliver/Getty Images
Принц Карл Филип, единственият син на шведския крал Карл XVI Густав, и съпругата му, принцеса София, очакват четвъртото си дете. Кралското семейство обяви новината в официално изявление в Instagram.

„Принцеса София се чувства добре и се очаква бебето да се роди през февруари 2025 г. През есента не се очакват промени в официалната програма на принцесата“, се казва в съобщението.

45-годишният принц на Швеция и 39-годишната бивша манекенка София се запознават през 2009 г. в нощен клуб. Година по-късно кралското семейство официално потвърди връзката им. Сватбата на Карл Филип и София се състоя през 2015 г. Двойката има трима сина: 8-годишният Александър, 7-годишният Габриел и 3-годишният Юлиан.
 


Принц Карл Филип е син на управляващия крал на Швеция Карл XVI Густав и кралица Силвия. Той има две сестри: най-голямата, принцеса на Швеция, 47-годишната Виктория, и по-малката, принцеса Мадлен. Карл Филип заема четвърта позиция в линията за наследяване на трона след Виктория и нейните деца.

Наскоро принцът и принцесата на Швеция бяха сред многото гости на сватбата на 52-годишната норвежка принцеса Марта Луиз и нейния възлюбен, 49-годишният самопровъзгласил се за шаман Дурек Верет.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС