Швеция не приема автомобилен регистрационен номер Луцифер
Швеция не приема автомобилен регистрационен номер Луцифер / www.sxc.hu

Шведските транспортни власти отхвърлиха идеята дяволът да се разхожда по пътищата на скандинавската страна, както и молбата на гражданка за името Lucifer като уникален регистрационен номер на нейния автомобил, съобщава АФП.

"Комбинацията от букви, за която помолихте, може да бъде възприета като агресивна", съобщиха шведските транспортни власти, които по-рано са отхвърляли и други молби за регистрационни номера с името Badazz, Sexyboy и Vodka.

Все пак, 40-годишната Ансофи Тедфорс заяви пред местно издание, че няма предвид дявола, а просто е искала да избере запомнящо се име. Тя допълни, че преди е имала котка и бизнес, които също са се наричали Lucifer.

Според шведското законодателство уникалните регистрационни номера на колите не трябва да бъдат агресивни или смущаващи, а властите трябва да разгледат всички възможни предложения, преди те да се появят на пътищата, допълва БГНЕС.

В страна с население от 9,5 милиона души, има 15 860 уникални регистрационни номера в обръщение, всеки от които струва 6000 шведски крони (около 630 евро) и има 10-годишна давност.