/ iStock/Getty Images
Солидна глоба в размер на 5000 лири грози британеца Свен Кърби от Лийдс, ако не се отърве от твърде шумните си гъски, пише в. "Мирър".
Кърби е решил да отглежда двете пернати като домашни любимци през лятото по време на карантината заради коронавирусната пандемия.

Птиците на име Бийп Бийп и Норбърт живеят в дома му, носят памперси и го придружават на разходки из града. Умните създания дори съпровождат Кърби в кръчмата, където демонстрират образцово поведение.
 

Някои от съседите на Свен обаче не харесват необичайните му домашни любимци. Те се оплакват, че Бийп Бийп и Норбърт крякат по цял ден. Местната управа е наредила на 34-годишния стопанин да прекрати шума в рамките на четири седмици, като в противен случай го очаква глоба.



Свен Кърби не може да си представи как ще живее без своите пернати питомци. "Чувствам се така, сякаш социалните служби отнемат децата ми", споделя той. Кърби е разговарял с няколко човека, които биха гледали гъските, но не крие, че раздялата с тях ще "разбие сърцето му".
БТА