/ iStock/Getty Images
Солидна глоба в размер на 5000 лири грози британеца Свен Кърби от Лийдс, ако не се отърве от твърде шумните си гъски, пише в. "Мирър".
Кърби е решил да отглежда двете пернати като домашни любимци през лятото по време на карантината заради коронавирусната пандемия.

Птиците на име Бийп Бийп и Норбърт живеят в дома му, носят памперси и го придружават на разходки из града. Умните създания дори съпровождат Кърби в кръчмата, където демонстрират образцово поведение.
 

Някои от съседите на Свен обаче не харесват необичайните му домашни любимци. Те се оплакват, че Бийп Бийп и Норбърт крякат по цял ден. Местната управа е наредила на 34-годишния стопанин да прекрати шума в рамките на четири седмици, като в противен случай го очаква глоба.Свен Кърби не може да си представи как ще живее без своите пернати питомци. "Чувствам се така, сякаш социалните служби отнемат децата ми", споделя той. Кърби е разговарял с няколко човека, които биха гледали гъските, но не крие, че раздялата с тях ще "разбие сърцето му".
БТА