Шумахер купува вила на Тито
Шумахер купува вила на Тито / netinfo

Пилотът от Фармула 1 Ралф Шумахер е хвърлил око на бившата вила на Йосип Броз Тито “Галеб” (в превод – чайка) над град Игало в Черна гора. В близкия град Херцег Нови се говори, че Ралф Шумахер е решил да купи вилата за 7,5 милиона евро.

Вилата е построена през 1976 година за нуждите на тогавашния президент на Югославия Йосип Броз Тито. Вилата се намира на място, около което има гъста гора и е скрита от погледите на любопитните. Скоро ще бъде обявен търг за продажба на сградата, която в момента се използва от правителството на Черна гора като резиденция за високопоставени гости.

Вилата е построена на 5 500 кв. м. и има около 50 помещения – апартаменти, зали за съвещания, обекти за рекреация и басейни. Всичко това е разположено на 7 хектара, на които расте разнообразна растителност. В сградата има и напълно оборудван фризьорски салон за нуждите на президентската двойка.

Мнозина са проявявали интерес към вилата, но изглежда, че Ралф Шумахер първи е дал конкретна оферта за нея. Ралф Шумахер вече е собственик на вила в Истрия, Хърватия. Това ще бъде вторият обект, който той купува на Адриатическото крайбрежие. Навремето във вилата над Игало е заседавало Председателството на Централния комитет на Съюза на комунистите на Югославия, самият Тито е бил в нея четири пъти. /БГНЕС/