Ще снимат филм по роман на Пауло Коелю
Ще снимат филм по роман на Пауло Коелю / cнимкa: Sofia Photo Agency

От 21 април на българския пазар е романът на Пауло КоелюБрида”. Въпреки, че този текст е още от 1990 година, у нас той излиза едва сега. „Брида” е третият роман на най-продавания в България автор. Книгата е отпечатана веднага след „Дневникът на един маг” и „Алхимикът”.

В края на годината трябва да се появи и биографичната книга за Коелю, която е писана от един от най-популярните бразилски журналисти. За края на 2008 година е планирано и да започнат снимките на „Вероника решава да умре” – филм, който ще бъда създаден по едноименната книга на Пауло.

Макар и да не е толкова популярен в България „Брида” е един от най-продаваните романи на Коелю в Испания, Португалия, Бразилия. За него разказва Кристин Василева – един от управителите на издателство „Обсидиан”.

Кристин Василева: Искрено съм щастлива, че най-после й дойде времето на тази книга, защото това се оказа една от най-хубавите книги на Коелю. Убедена съм, че неговите вече 100 милиона негови читатели по целия свят, ще открият един друг, или може би един позабравен Коелю. Тази книга по магия и красота е същата като „Алхимикът”. Коеюл наистина с годините доста се промени, наблегна на философските търсения, опита се да дава повече съвети, но тази книга е истинският, първият, най-прекрасният Пауло.

Повече за книгата на Пауло Коелю можете да прочетете в Zar.bg.