Ще носи ли синя шапка кралица Елизабет II на 90-ия си рожден ден?
Ще носи ли синя шапка кралица Елизабет II на 90-ия си рожден ден? / Guliver/Getty Images

Ако се съди по залозите на поданиците й, британската кралица Елизабет Втора ще носи синя шапка на 90-ия си рожден ден, пише в. "Дейли експрес". Залогът, че Нейно Величество ще избере шапка в кралско синьо за юбилея си на 21 април, е 4 към 1.

Вероятността тя да се появи с жълта шапка е оценена на 5 към 1. Следват залози за шапка с цвят на праскова или кайсия (6 към 1) или с пурпурен цвят (7 към 1).

На 80-ия си юбилей през 2006 г. кралица Елизабет Втора носеше розова шапка. Букмейкърите оценяват на 8 към 1 вероятността Нейно Величество отново да избере шапка в този цвят.

Принц Уилям за баба си: Тя е пример за добър монарх (СНИМКИ)

Сред по-малко вероятните цветове са тюркоазен (12 към 1) и червен (33 към 1). Букмейкърите предлагат и "невероятния" залог от 100 към 1, че кралица Елизабет Втора ще се появи публично без шапка.

"Сред британците винаги е било популярно да залагат на цвета на шапката на Нейно Величество, но сега поводът е специален и сме приели повече залози от обичайното. Съдейки по най-многобройните, кралица Елизабет Втора ще отбележи 90-ия си юбилей със синя шапка", казва говорителят на "Коръл" Никола Макгийди.

Най-възрастният монарх в света не дава признаци, че ще се оттегли от сцената

В деня, в който навършва 90 години, Нейно Величество ще излезе от замъка Уиндзор заедно със съпруга си принц Филип и ще открие плака на Пътеката на Кралицата. След това Елизабет Втора ще направи разходка до центъра на града, за да се срещне с поданиците си, които се очаква да я приветстват с песента Happy Birthday. По-късно през деня ще бъде запалена първата от над 1000 факли във Великобритания и по света по случай юбилея. Вечерта престолонаследникът принц Чарлз ще организира частна вечеря.

Официалната снимка на Елизабет II като най-дълго властвалия британския монарх

Официално кралица Елизабет Втора чества рождения си ден през юни. По случай 90-ия й юбилей през май тази година са планирани 4-дневни тържества в замъка Уиндзор. В тях ще участват куп знаменитости, сред които Кайли Миноуг, Джeс Глин, Катрин Дженкинс, Джеймс Блънт, Бевърли Найт, Деймиън Луис, Джон Бойега, Дженифър Сондърс, Имелда Стонтън, Алън Тичмарш и носителката на Оскар за превъплъщението си в образа на Елизабет Втора във филма "Кралицата" Хелън Мирън.

Водещи на празничната програма ще бъдат Ант и Дек.

Източник: БТА