Шпионирането за коледни подаръци е разочароващо
Шпионирането за коледни подаръци е разочароващо / www.sxc.hu

Почти всеки трети пълнолетен британец знае какво ще получи за Коледа - защото предварително е разузнал подаръка си, сочи ново изследване.

Проучване на застрахователна компания, показва, че 37% от жителите на Острова признават, че претърсват домовете си, за да открият своите подаръци и от тях осем от всеки 10 успяват в начинанието.

"Като оставим настрана децата, изглежда дори възрастните са очаровани от идеята какво Дядо Коледа би могъл да им купи и опазването на тайната е голямо предизвикателство във всяко домакинство", смята управляващият директор на застрахователната фирма, провела проучването, Пол Мадикот. Един от всеки петима навършили пълнолетие британци разкъсва опаковъчната хартия достатъчно, за да е в състояние да разбере какъв е подаръкът и един от 20 признава, че разопакова изненадата изцяло, сочи изследването, цитирано от БГНЕС.

Средностатистическият "детектив" прекарва 1 час и 15 минути в търсене на коледни подаръци. Над гардеробите и под леглата се оказват топ дестинации за скриване на готовите подаръци. Повече от половината от разбралите какво ще им донесе Дядо Коледа (56%) обаче по-късно съжаляват за любопитството си и заявяват, че биха предпочели да не са правили това.

Четирима от всеки 10 анкетирани дори се оплакват, че така са си развалили Коледата. "Призоваваме всеки любопитен да се опита да устои на изкушението, понеже разваля изненадата и се чувства виновен, което изпразва коледния ден от забавление", смята Мадикот.

Изследването също установява, че жените са доста по-любопитни от мъжете, като 40% от нежния пол споделят, че претърсват за подаръци, сравнено с 33% от мъжете. Жените обаче са и по-откровените, като един от всеки 20 споделя с приятеля или съпруга си, че са видели в аванс подаръците си.