/ Gulliver/Getty Images
Американската звезда на поп музиката Шер, която участва в продължението на филма мюзикъл "Мама миа", посветен на АББА, оповести, че ще издаде албум с кавъри на песни на легендарната шведска група, предаде АФП.

Шер открадна вниманието с разголени тоалети, но не само (СНИМКИ)

Тя обяви в социалните мрежи, че новият й албум ще излезе през септември, съобщи Контактмюзик.

В интервю за телевизия Ен Би Си 72-годишната певица и актриса поясни по повод промоцията на филма "Mama Mia! Here We Go Again", че е била мотивирана от заснемането му, за да запише албума. "След като изпълних песента "Fernando", си дадох сметка, че ще е добре да запиша албум с песни на АББА и го сторих", каза тя.

Американската певица призна още, че е развълнувана от работата върху новите песни, но е и малко притеснена, защото гласът й се е променил. "Има някои неща, които са много добри. Обаче са толкова различни", написа певицата в Twitter. Предишният й албум "Close To the Truth" излезе през 2013 г.

Gulliver/Getty Images


Шер увери, че албумът ще звучи оригинално. "Това няма да е диск, какъвто човек си представя, когато мисли за АББА. Работих над него по различен начин", отбеляза певицата.

Шер използва да осведоми почитателите си и как върви работата по мюзикъла за живота й "Шер - представлението", който ще бъде поставен на Бродуей. По думите й някои части от него са "великолепни", а по други трябва да се работи още.
БТА