Шефката на Closer получила смъртни заплахи
Шефката на Closer получила смъртни заплахи / снимка: Reuters

Лоранс Пио, директор на френското списание Closer, което публикува снимки на херцогиня Катрин с голи гърди, съобщи на полицията, че е получила смъртни заплахи чрез имейли. Това стана ясно от съобщение на редакцията, която потвърди информацията на седмичника "Поан".

"Получихме над 300 обидни имейла, много от които съдържаха смъртни заплахи", се казва в съобщението. 14 от най-жестоките писма, изпратени на Пио, са били предадени на полицията. В едно от тях се казва, че тя никога няма да бъде оставена на мира.

След появата им във френското списание снимките на британската херцогиня се появиха в списания в Дания и Швеция, в ирландския вестник "Дейли Стар", както и в италианското списание "Ки", което подобно на Closer е собственост на компанията на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, отбелязва БГНЕС.

Снимките са били направени, докато кралската двойка се намираше на ваканция в Южна Франция в замък, притежаван от виконт Линли, син на принцеса Маргарет, покойната сестра на британската кралица Елизабет Втора. След публикуването на снимките Пио ги защити, като заяви, че не вижда нищо шокиращо в тях.