Шарън Стоун спечели “Златна малина” за “Първичен инстинкт 2”
Шарън Стоун спечели “Златна малина” за “Първичен инстинкт 2” / netinfo

Шарън Стоун и нейният провален филм продължение “Първичен инстинкт 2” грабна 27-те годишни награди “Златна малина”, или “Малинките”, след като победи в четири категории за най-лош филм, най-лоша актриса, най-лош сценарий и най-лошо продължение на филм.

Джон Уилсън, председател на фондацията, която осмива Холивуд в навечерието на “Оскарите”, заяви, че тази година журито на “Малинките” е изразило ненавистта си към завръщането на “Първичен инстинкт 2”, продължение на еротичния трилър от 1992 г, който направи Стоун звезда, посочва БГНЕС. Създаването на филма бе отложено с няколко години, поради различни проблеми и съдебни дела.

От една страна, Стоун осъди продуцентите за 100 милиона долара, твърдейки, че не е успяла да получи други роли заради тях. Но най-накрая филмът беше създаден и предизвика огромна критика.

“Малкият мъж” на братята Уейнс отнесе три “Малинки”, включително за най-лош римейк. Братята Шон и Марлон Уейнс получиха наградата за най-лоша екранна двойка и поделиха наградата за най-лош актьор. Тяхната комедия за мъничък крадец, дегизиран като бебе, се смята, че се базира на анимационните филми за Бъгс Бъни.

М. Найт Шаямалан получи две “Малинки” за лентата "Lady in the Water" за най-лош режисьор и най-лоша поддържаща роля за собственото си участие във филма. “Малинката” за най-лоша поддържаща актриса отиде в ръцете на бившата “спасителка”, красавицата Кармен Електра, след оспорвана борба с бившата Плейбой звезда Джени Маккарти. Електра спечели за два филма – “Страшен филм 4” и "Date Movie".

"Малинките" се връчват от 1980 г. насам от Джон Уилсън. Те се определят с гласовете на 757-те члена на фондация “Златна малина”. Победителите получават позлатена малина с големината на топка за голф, която струва 4,97 долара.