Сержант от американските ВВС позира в Плейбой
Сержант от американските ВВС позира в Плейбой / netinfo

Срещу сержант от американските военновъздушни сили започна разследване за голи снимки в последния брой на сп. "Плейбой". Мишел Менхарт на 30 години беше освободена временно от работата си във ВВС, докато се провежда следствието, което ще обхване серията от снимки в мъжкото списание, където тя се вижда напълно гола или в униформа.

ВВС в специална декларация обявиха, че "поведението й не отговаря на високите стандарти, които ние очакваме от пилотите ни". Самата Менхарт казва, че не очаква да бъде наказана и защити снимките си. Тя е омъжена и има две деца. Снимките са публикувани в американското издание на "Плейбой" за февруари.

Менхарт казва, че не вижда нищо лошо в снимките, като посочва, че тя работи за ВВС от 1994 г. и обучава младите пилоти. "Не съм направила нищо лошо и не мисля, че това ще се превърне в сериозен проблем", каза тя.

Оскар Баладарес - говорител на базата на ВВС Лекланд, разкритикува поведението й в специална декларация. "Поведението на сержанта не отговаря на високите стандарти, които очакваме от нашите пилоти, нито на ценностите на ВВС за чест, достойнство и отлична служба. Това не е характерно за хилядите пилоти и служители на ВВС на САЩ", каза той.

Говорител на "Плейбой" каза, че досега две жени от войската са се снимали голи в миналото, но са били от Военноморския флот. Едната е била уволнена предсрочно през юни 2000 г., докато първият модел е била уволнена с почести през 1998 г. (БГНЕС)