Сериал на ужасите влиза в Книгата на Гинес
Сериал на ужасите влиза в Книгата на Гинес / www.sxc.hu

Филмът на ужасите Saw получава място в престижната Книга за рекорди на Гинес като най-успешен филмов сериал на ужасите, съобщи единият от продуцентите му Марк Бърг, цитиран от Ройтерс.

"Все още съм в шок", призна Бърг след научаването на новината. "Фактът, че победихме (такива заглавия на ужасите като) "Петък 13-ти", "Кошмар на Елм Стрийт", "Хелоуин" е доказателство за нашия състав, екип и за нашите партньори от Lionsgate."

Сериалът се състои от 6 филма, всеки от които се е появявал последователно на всеки Хелоуин от 2004 година насам. Седмият и последен епизод предстои да се появи на 29 октомври и ще бъде във вариант 3D.

Отделните части на Saw са реализирали общо над 730 милиона долара печалба в световния бокс-офис и са продадени над 30 милиона DVD с филма, според компанията-разпространител.

Сюжетът на сериала е разказ за убиец на име Джигсоу, който прекарва жертвите си през психологически мъчения, преди да ги убие, отбелязва БГНЕС.

Продуцентът Бърг разказва, че по време на снимките на втората му част е било взето решението историята да се разтегли до седем серии.

Представянето на Гинес ще се състои по време на провеждащия се в Сан Диего Comic Con в петък.

Главният редактор на популярното издание за рекорди Крейг Глендей ще връчи отличието на продуцентите на филма.