Сергей Станишев ще става баща
Сергей Станишев ще става баща / Sofia Photo Agency, архив

Лидерът на БСП и бивш премиер на страната Сергей Станишев ще става баща. Неговата приятелка Моника Йосифова е бременна в седмия месец.

"Всъщност много се вълнувам и очаквам с нетърпение за първи път да стана баща. Тепърва има какво да науча в тази сфера. В момента се уча да общувам с децата на Моника, да говоря с тях. Искам да знаят, че могат да разчитат на мен. А мисля, че мога и да ги уча на някои неща. В сряда, например, играхме на държави, разделихме се на мъжки и женски отбор и мъжкият естествено би", признава 44-годишният Станишев пред вестник "Труд".

Бившият министър-председател разказва, че двамата с Моника са се запознали през 2006 г., покрай президентската кампания. "После пак работихме в една друга кампания на Министерството на финансите през 2007-а - "Бъди активен". Моника работеше заедно със Съюза на издателите, КРИБ, Българска стопанска камара и други. Кампанията беше много навременна и добре организирана, участваха всички министри, които имаха оперативни програми, правехме срещи с кметове, с бизнеса, с неправителствени организации", казва още Сергей Станишев.