Селин Дион започна серия от шест концерта във Франция
Селин Дион започна серия от шест концерта във Франция / снимкa: БГНЕС

Селин Дион започна серия от шест концерта в зала Берси в Париж, съобщи АП, цитирана от БГНЕС. Канадската певица не е пяла пред френска публика от 1999 г., когато за последно изнесе концерт на Стад дьо Франс.

Шестте концерта в Париж, към които се прибавят още концерти в Ница, Арас и Монако през юли приличат на истинска дипломатическа мисия. В четвъртък тя ще получи лично от френския президент Никола Саркози Ордена на почетния легион. Певицата ще направи реверанс към френската публика, като по-голямата част от песните, които ще изпълни, ще бъдат на френски език. През 2007 г. канадката издаде два албума –на английски, "Taking Chances", и на френски, "D'Elles".

Организаторите на концертите съобщиха, че почти всички 100 000 билети за концертите в зала Берси са били продадени в края на миналата седмица. Но въпреки успеха на турнето "Taking Chances Tour", което започна през февруари в Йоханесбург и ще завърши през януари догодина във Флорида, продажбите на последните два албума на Дион не постигнаха успеха на тези от 90-те години.