Селин Дион – доктор хонорис кауза
Селин Дион – доктор хонорис кауза / снимкa: БГНЕС

Университетът Лавал в Квебек присъди титлата "Доктор хонорис кауза" на Селин Дион като признание на артистичните й таланти, както и на „дълбоките й човешки ценности”, предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

Певицата от Квебек, облечена в традиционна тога на бъдещите доктори на науката, сподели своите чувства и гордостта си от това признание, което означава, че „съм изпълнявала добре задълженията, пред които животът ме е изправил”. Като благодари на своето семейство и на публиката, запазвайки специална мисъл за съпруга си Рене Анжели, тя също така отдаде почит на онези, които са я научили да обича „френското на Франция”, като Люк Пламондон или Жан-Жак Голдман.

„Чрез този знак на изключително признание, искаме да подчертаем знаковата кариера на тази гранддама на шансона, а наравно с това дълбоките човешки ценности на тази артистка, която е постигнала най-високите върхове в света на спектакъла, която винаги е афиширала своята квебекска идентичност на франкофон по всички сцени и от всяка трибуна”, посочи Денис Бриер, ректор на учебното заведение, присъдило почетната титла. Той посочи, че Селин Дион се е ангажирала с много хуманитарни каузи, както и фондацията на нейно име или възпоменателният фонд на принцеса Даяна.