/ Gulliver/Getty Images
Певицата и актриса Селена Гомес се е развихрила в кухнята по време на карантината заради коронавирусната пандемия и сега е готова да сподели своите забавни и на моменти неловки кулинарни занимания с останалия свят, съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс.

Поредицата "Селена + Шеф" от десет епизода, в която именити главни готвачи напътстват дистанционно Гомес в приготвянето на различни блюда - от омлет до октопод, ще дебютира по стрийминг платформата HBO Макс на 13 август.

Епизодите са заснети чрез дистанционно управлявани камери, монтирани в дома на Селена Гомес в района на Лос Анджелис, в който певицата и актриса се е изолирала с баба си и дядо си и трима свои приятели. В кулинарното шоу те изпълняват ролите на дегустатори."Поредицата ми предостави възможност да накарам хората да се усмихват. Надявам се да ги разсмея, защото изглеждам глуповато. Обичам да готвя, просто невинаги знам как да го правя", споделя 28-годишната Гомес, чиято последователска маса в Инстаграм, наброяваща 185 милиона души, е сред най-големите в света.

Разсипани манджи, изгаряния и понякога негодни за консумация блюда "фигурират" в шоуто, в което главни готвачи като Антония Лофасо, Лудо Льофевр, Рой Чой се "включват" от собствените си кухни, за да напътстват Селена Гомес как да се справя с тестени изделия, тако, бисквитки, омар и други ястия.
"С омара не мина добре. Приготвянето на френски омлет пък се оказа доста по-сложно, отколкото си представях, защото съм свикнала с американския начин", признава Селена Гомес. 
БТА