Сексът в интернет и феминизмът провалят брака
Сексът в интернет и феминизмът провалят брака / Thinkstock/Getty Images

Джон Грей, автор на известната книга "Мъжете са от Марс, жените са от Венера", изрази загрижеността си от онлайн изкушенията, които провалят много бракове.

Безплатните порносайтове са "като приемането на хероин", а уебсайтовете за секс запознанства също могат да доведат до пристрастяване, твърди Грей, чиито книги, включително и "Мъжете са от Марс, жените са от Венера", са публикувани на 50 езика и от тях са продадени 50 млн. копия.

Грей е загрижен и от все по-засилващия се феминизъм, който той вижда като причина за много от разводите, допълва БГНЕС. "Причината, че има толкова много разводи е, че феминизмът прокламира независимост за жените".

Аз съм много щастлив, че жените са много по-независими, но когато се отиде твърде далеч в тази посока, тогава кой остава вкъщи?", пита той. Неговото послание, изразено в книгите му, е, че мъжете и жените имат различно мислене и не трябва да се очаква те да действат еднакво, а да се опитват да обединяват своите индивидуалности. Това обаче се възприема по различен начин в различните части на света и най-голяма съпротива срещу тази идея има в САЩ, счита той. Там, където феминизмът е най-силно развит, има съпротива към идеята, че мъжете и жените са различни.

В Австралия например, казва той, има много ясно разбиране, че мъжете и жените имат своите различия. В Европа той посочва като страна, в която книгите му са най-търсени, Франция. Мисля, че това е така, защото Франция е романтична страна, езикът е романтичен и хората повече се замислят за взаимоотношенията", казва Грей.