Сексът не трябва да е решение за конфликтите в двойката
Сексът не трябва да е решение за конфликтите в двойката / ThinkStock/Getty Images

Повечето психолози смятат, че да се решават конфликтите между интимните партньори чрез секс не е най-добрият вариант. Но има и привърженици на помирителния секс за запазване на баланса в отношенията.

Секстинг и голи снимки за по-горещ сексуален живот

При всички случаи трябва да се знаят правила, преди партньорите да се отдадат на секс в условията на по междуличностен сблъсък:

Не отивайте в леглото, ако още се гневите на партньора/та

Все пак дръжте гнева си в някакви рамки. И се постарайте навреме да превключите от негативни чувства към страст. Бъдете внимателни, помирителният секс може да стане брутален и дори агресивен от обичайното ви поведение в леглото.

Сексът не трябва да бъде само помирителен

Естествено е помирителният секс да бъде много по-ярък и по-емоционален от стандартния. Но се пазете той да не се превърне за вас в наркотик.

Иначе няма да се възбуждане без "емоционален отскок" - караници, ругатни, изясняване на отношенията.

Най-страстен е "бързият" секс в 22 часа след бурен скандал

Сексът не означа, че проблемът е решен

Повечето жени смятат, че ако конфликтът приключи в спалнята, партньорът им е спечелен. Това обаче съвсем не е така.

Сексът след кавга е по-скоро пауза отколкото решение и край на караницата. Възползвайте се от паузата, за да обмислите ситуацията и да вземете премерено решение.

Сексът помага да простите на партньора/та

Сексът е начин да изпуснете парата, да отприщите емоциите и дори е терапия в известна степен. След такъв секс чувствате облекчение, доказано е, че след оргазъм хората става по-малко раздразнителни.

Източник: БГНЕС