Сексолог: Без брада Кончита Вурст нямаше да спечели  „Евровизия”
Сексолог: Без брада Кончита Вурст нямаше да спечели „Евровизия” / Guliver/Getty Images
Сексолог: Без брада Кончита Вурст нямаше да спечели „Евровизия”
72314
Сексолог: Без брада Кончита Вурст нямаше да спечели „Евровизия”
  • Сексолог: Без брада Кончита Вурст нямаше да спечели „Евровизия”

Историята показва, че когато твърде много се променят половите нагласи, всяка голяма империя е залязвала - така е било и в Рим, и в Гърция. Това коментира в ефира на Дарик сексологът проф. Станка Маркова по повод избора на европейци, които посочиха австрийския певец Кончита Вурст, известен като "Брадатата жена", за победител в тазгодишното издание на песенния конкурс Евровизия.

Проф. Маркова е убедена, че ако екзотичният изпълнител е бил без брада, е нямало да спечели конкурса - в случая провокацията във визията се е оказала водеща. Сексологът подчерта, че сред хората с различна сексуална ориентация има много надарени личности, но с това не трябва да се парадира, защото вече се превръщало в мода да си различен сексуално:

"Съвсем се изчанчихме вече. Когато ставаше въпрос за Европа, че иска да се определи трети пол, аз казах добре, пол произлиза от половинка, какво ще значи третият пол. Те са различни и си имат име - едните са транссексуални, така се раждат, искат да си сменят пола, мразят си тялото; другите са травестити; хомосексуални", каза проф. Маркова.

Според нея, не че Кончита Вурст не може да пее, но "нашите таланти пеят по-добре от него". "Една ли не стана модерно да си друг. Част от тях са много интелигентни хора, дали са много на световната култура, но с това не бива да се доменстрира. Ти си такъв, хубаво, живей си интимния живот, чувствай се щастлив, никой не трябва да ги притеснява. Но да демонстрираш...", коментира още сексологът. Според проф. Маркова, ако Кончита Вурст си беше обръснала брадата, е нямало да спечели. "Абсолютно сигурна съм, че нямаше да спечели, ако си беше обръснала брадата, ако и да личеше, че е травестит. Всичко това на тази тийнейджърска аудитория й влияе, а това е най-голямата аудитория на Евровизия", каза Маркова.

"Когато това става мода, те стават толкова много, че даже някой, които са би сексуални всъщност, стават. Но ако едно дете, което не е общувало, не е имало полов акт и е още в пубертета и опитва, това се впечатва в незрялата психика и той в най-добрия случай ще е бисексуален", каза Маркова.

Кончита Вурст е на 25 години и истинското й име е Том Нойвирт. Екстравагантността на австрийският певец породи много полемики около финала на Евровизия. Докато брадатата изпълнителка обяви, че победата й е за „всички, които вярват в бъдеще без дискриминация", агенциите цитираха руския националист Владимир Жириновски, който каза „Това е краят на Европа, тя е подивяла. Вече няма мъже и жени, има "то", казва националистът.