/ iStock/Getty Images
Дамите са по-склонни да падат в капана на определени лоши привички, твърдят психолози. Очакванията на обществото и социалните роли са само част от факторите за това. Първата стъпка за справяне с тези навици е те да бъдат разпознати, посочват още специалистите.

Вижте седем неща, които силните жени не правят:

chess rookПървият фундаментален компонент е нагласата да не разчитат на перфекционизъм.

Иронията на перфекционизма е, че предизвиква големи разочарования, тъй като всъщност даден човек започва да се представя по-зле. Страхът от правенето на грешки и идеята, че не си достатъчно добър, винаги се връща като бумеранг. Високата бариера е полезно предизвикателство, но не и тогава, когато очакванията са нереалистично завишени.

iStock/Getty Images

chess rookСледващата стъпка на тези жени е никога да не се сравняват с другите.

Висококонкурентната среда в училищата, университетите, работните места, а и дори светът на маркетинга и рекламата предразполагат към непрекъснато сравняване с ролеви модели, идеализирани образи и публични личности. Жените често са заобиколени от реклами за продукти за красота, които често маркетират като „панацея“ за щастие, разкошен външен вид и социален престиж.

Трите зодии, които са с най-силна харизма (ВИДЕО)

chess rookНе си подценяват или омаловажават успехите. Това е характерно за общество, което лесно раздава етикети за „нарцисизъм“ и „грандомания“, затова доста хора се стигматизират и започват да придават по-малка стойност на постигнатото. Силните жени обаче са горди със своите личностни и кариерни успехи, без да се съобразяват с подобни оценки отстрани.

iStock/Getty Images

chess rookОсвен това те не третират по-чувствителните си страни като слабости. Вместо това, те използват уязвимостта като черта на кураж, защото понякога е трудно за егото да поиска помощ или подкрепа.

chess rookНикога не потискат други хора, за да може да изпъкват или да си утвърждават социалния статус.

chess rookТова вероятно ще ви се стори като клише, но силните жени не се страхуват от това да нарушат правилата. Всъщност това е начинът за отключване на позитивна промяна в монотонната ни действителност.

iStock/Getty Images

Тези жени кандидатстват за работа, въпреки че не са достатъчно квалифицирани. Не се притесняват от това да се обличат като останалите си колеги от офиса, да изглежда сякаш им липсва „оригиналност“ и „уникалност“, които, трябва да признаем, са доста идеалистични категории.

chess rookНе позволяват на колебанията да ги възпрепятстват от осъществяване на техните цели.

Много често подсъзнанието се настройва, че не сме достатъчно добри в дадена сфера или че не сме способни на трудоемки начинания. Много често се оглеждаме в тълпата и си мислим, че тези хора притежават далеч по-голяма самоувереност, отколкото ние. Това обаче не би трябвало да се третира с негативна конотация – вместо това, силните жени използват своята несигурност, за да може винаги да се стремят да са на най-високото ниво.

iStock/Getty Images

В заключение можем да кажем, че и мъжете, и жените не са раждат с еднаква психическа и емоционална сила, нито пък със същата уравновесеност, но съзнанието и подсъзнанието са като мускулите от тялото – имат нужда от тренировки и упражнения, за да укрепнат.