Сбъркаха лют аромат с обгазяване с токсични вещества
Сбъркаха лют аромат с обгазяване с токсични вещества / снимка: Sofia Photo Agency
Изпаренията при готвенето на люто ястие в тайландски ресторант в Лондон предизвикаха терористична тревога насред центъра на града, пише вестник „Таймс“, цитиран от БГНЕС.

Шалемшай Тангяряпун, главен готвач на ресторанта "Thai Cottage" в известния лондонски квартал „Сохо”, приготвял типичното ястие „нам прик пао“ – скариди със солени бисквити в пикантен сос, но сосът излъчвал такъв силен и лютив аромат, че привлякъл вниманието на минувачите по улицата, които алармирали полицията, защото след атентатите напоследък помислили, че става въпрос за обгазяване с токсични вещества.

Стигнало се до отцепване на района и евакуиране на хората от жилища, магазини и ресторанти. А майстор-готвачът се чудел как може лондончани да не различават аромата на люти чушки от мириса на химически вещества.