Саркози и Бруни се ожениха
Саркози и Бруни се ожениха / снимкa: БГНЕС

Френският президент Никола Саркози и приятелката му Карла Бруни са се оженили на церемония в Елисейския дворец. Това съобщи радио Ер Те Ел, като се позовава на очевидци, предаде Ройтерс.

Церемонията е била ръководена от кмета на осми район на Париж Франсоа Льобел. За първи път в историята на Републиката президент се жени, докато заема поста. За първи път президент се жени в Елисейския дворец, обърна внимание Льобел.

Бракосъчетанието се е провело в най-тесен кръг. Присъствали са само свидетелите на президентската двойка - някогашният сътрудник на бившия френски премиер Едуар Баладюр и понастоящем високопоставен служител на компанията за луксозни стоки Ел Ве Ем Аш Никола Базир за Никола Саркози и директорката на отдел "Връзки с обществеността" на модна къща "Прада" за Франция Матилд Агостинели за Карла Бруни.

53-годишният Саркози се разведе през октомври миналата година със съпругата си Сесилия след 11-годишен брак. Той бе засечен за първи път в компанията на 40-годишната италианка Карла Бруни - певица и бивша манекенка, в средата на декември в парижкия увеселителен парк "Евродисни". След това двамата посетиха заедно Египет и Йордания.