/ iStock/Getty Images
Сапьори в Охайо, САЩ, са се отзовали на подаден сигнал за "подозрителна" чанта, намерена пред църква, само за открият в нея нещо съвсем неочаквано, съобщи Си Ен Ен.

Отваряйки сака, специалистите по обезвреждане на бомби от шерифската служба на окръг Бътлър са се натъкнали на котка и новородените й котенца. "Вместо подозрително тиктакане нашите специалисти са дочули мъркане", съобщават от службата на страницата си във Фейсбук.

Рекорд на Гинес: Котка прави 26 различни номера за една минута (ВИДЕО)

Освен косматите "бомби" в чантата е намерена бележка, в която се посочва кога е започнала да ражда писаната, както и че името й е Спринкълс. Котката и бебетата й са откарани в приют за животни в Хамилтън, където са "стоплени, нахранени и се чувстват добре".

От приюта допълват, че котенцата са изкъпани незабавно след пристигането им, тъй като са били "напоени" с майчина урина. Спринкълс е ваксинирана, а направените й кръвни тестове са показали, че писаната е в добро здраве.

От съобщението става ясно още, че косматата родилка се справя отлично с грижите за бебетата си, както и че за всички тях е намерен прием дом. Служители от приюта планират да съобщават редовно през следващите два месеца на страницата във Фейсбук актуална информация за Спринкълс и потомството й. 
БТА