Сантана спира с музиката, става проповедник
Сантана спира с музиката, става проповедник / снимкa: БГНЕС

След като спрях да се занимавам с музика ще построя църква на Хаваите и ще стана проповедник. Това каза пред списание Rollling Stone световната музикална звезда Карлос Сантана, който твърди, че притежава таланта да тълкува Библията.

61-годишният Сантана разказа как вярата в Бога му е помогнала да преодолее и най-трудните моменти в живота.

„Възнамерявам да спра да се занимавам с музика като навърша 67 години и ще работя това, което искрено искам да правя - ще бъде проповедник както Литъл Ричард”, казва още великият китарист от мексикански произход. Той разказва за тежкия развод със съпругата си след 34-годишен съвместен живот и как благодарение на вярата в Бога е успял да излезе от депресията, включително и от мисълта за самоубийство.

В момента Сантана е на турне "Live Your Light", което приключва на 12 октомври в Калифорния. Сантана разкри, че възнамерява да пусне двоен албум "Multi-Dimensional Warrior" с малко известни негови парчета. Това ще бъде неговият 38 албум.

Карлос Аугусто Алвес Сантана се смята за един от най-великите китаристи в света. Той е носител на многобройни награди Грами, а през 1999 година получи девет такива, припомня БГНЕС. Сантана става известен през 60-те и 70-те години на XX-ти век предимно с групата си "Сантана", която изпълнява особена смесица от рок, салса, блус и джаз. Отново придобива популярност в края на 90-те.