Сандали с чорапи са най-големият моден гаф
Сандали с чорапи са най-големият моден гаф / sxc.hu

Някога смятани за модно бедствие и носени само от пенсионери на плажа, в последно време сандалите с чорапи се възродиха благодарение на звезди като Дейвид Бекъм и Джъстин Бийбър, отбелязва БГНЕС. Но те бяха определени за най-големия моден гаф на всички времена в анкета на веригата магазини "Дебенамс".

"Сандалите с чорапи са въплъщение на грешките в британския летен стил. Макар модният свят да казва, че те са на мода, нашите клиенти ги определиха като най-лошия външен вид на всички времена", заяви говорителят на веригата магазини Ед Уотсън.

Сред другите модни катастрофи в класацията са платформите са мъже, предпочитани от Том Круз, и размъкнатите панталони и характерните за 80-те години анцузи и чанти за кръста. Велурените анцузи, шалварите, каскетите също влизат в Топ 10.

Британците поставят и изрязаните горнища в списъка с модни гафове, въпреки че от известно време те присъстват дори на червения килим. "Това може би изглежда шик на модния подиум, но не е външният вид, който повечето хора искат да виждат на своята улица", казва Уотсън.