/ Thinkstock/Getty Images
Самотен пингвин от английски аквариум се надява да намери партньорка в любовта в сайта за запознанства "Много риба", предаде агенция ЮПИ.

Изневяра доведе до кървава разпра между пингвини (ВИДЕО)

В профила на Спрус пише, че 1-годишният хумболтов пингвин е "самотен пингвин, който търси мацки", тъй като не е успял да намери сред 13 себеподобни представителки на своя вид в дома си в град Уеймът.
"Като за 1 година, може да си кажете, че съм прекалено млад да мисля за партньорка, но искам да стана част от програмата на нашия парк за развъждането на хумболтови пингвини веднага, щом съм готов. За нещастие, роднините ми в природата преживяват трудни времена - останали са само около 10 хиляди двойки!", пише още в профила.

Вижте профила на пингвина, който "търси мацки" тук

Освен това Спрус е представен като непушач, висок под 1,5 метра с интереси към морската храна, гмуркането, опазването на природата и бандата "Рийл Биг Фиш".
Персоналът в парка каза, че другите пингвини или също са мъжки, или вече са намерили партньор.

Гол пингвин получи уникален неопренов костюм (СНИМКИ)

"Всички възрастни пингвини влизат в размножителен сезон и са заети с правенето на гнезда. Ще бъде хубаво Спрус да има за компания друг необвързан пингвин, с който да прекарва времето си, вместо с гледачите си", каза Сара Евърет, която се грижи за него.

Пингвин плува 5000 мили всяка години, за да види спасителя си (ВИДЕО)

Паркът се надява профилът да привлече вниманието на други учреждения, отглеждащи пингвини, които може да изпратят потенциална партньорка на Спрус.
БТА