Само с резервации в прочутия „New York Bar” в Токио
Само с резервации в прочутия „New York Bar” в Токио / снимки: DarikNews.bg, Константин Вълков

Няма как да влезеш без резервация в популярния бар на 52 етаж на хотела „Park Hyatt” в Токио. Барът „New York” се прочу след като част от режисирания от София Копола филм „Изгубени в превода” беше сниман в него. Това го превърна в задължителната туристическа дестинация и е често включван в гидове като едно от местата, които задължително трябва да посетиш, ако имаш само 24 часа в японската столица.

Самият хотел е не по-малко популярен. Дискретно заемащ последните 14 етажа на офис-сграда в квартал Шинджуку, „Park Hyatt Tokyo” се превърна в знаменито място за нощувка след като Скарлет Йохансон и Бил Мъри изживяха токийска афера в една стаите му.

Само с резервации в прочутия New York Bar в Токио
netinfo


Внимателното отношение на дизайнерите на хотела към всеки детайл, което бе показан във филма, въобще не е преувеличено. Самият „New York Bar”, разположен на етаж 52, само няколко метра под басейна на хотела на покрива, остава любимо място за фотографии, особено дългия бар, където се развиваше основната размяна на интимности между Мъри и Йохансон. Дори и да не сте гост на хотела, срещу 20 долара може да се насладите на място около бара или на маса, докато нощен Токио се разстила пред вас, а топ музиканти свирят джаз-стандарти.

Макар със строг дрес код и политика „no jeans” само предварителната резервация може да гарантира безпроблемен достъп. Разбира се, красива усмивка също помага да се справите с „no jeans” политиката. Ако може да си позволите поне нощ в „Park Hyatt” (около 350 евро), на всяка цена го направете. Басейнът на последният етаж и спа-процедурите (включени в цената) са силно лекарство срещу джет-лега, а несравнимата гледка помага да видите Токио през други очи.

Само с резервации в прочутия New York Bar в Токио
netinfo