Салма Хайек в кампания на УНИЦЕФ против тетануса
Салма Хайек в кампания на УНИЦЕФ против тетануса / БГНЕС
Актрисата Салма Хайек "зае" своята усмивка и сълзите си за началото на кампания на УНИЦЕФ за премахване на тетануса, "забравената болест", която според организацията на ООН убива по едно дете в света на всеки три минути, предаде Франс прес.

Кампанията, която ще обхване 170 милиона жени, изложени на риск, ще се осъществи на място от екипи на организацията. Тя ще се финансира от компания за памперси, стойността й е на 15 милиона долара. Принципът е прост: световноизвестната марка се ангажира да раздава безплатно по една ваксина срещу опасната болест заедно с всеки пакет памперси, продадени между 1 октомври и 1 януари следващата година.

Операцията ще се повтори след три години. "Това, което наистина ми допада, е идеята, че жените по света могат да си помогнат взаимно, за да защитят децата си”, разпалено обясни пред медиите звездата от филма "Фрида". Известна с ангажимента си в защита на жените, Салма Хайек е била помолена от компанията-производител на памперси да "заеме лицето си" за борба с "тихата" смъртоносна болест.

По данни на УНИЦЕФ от болестта само през 2004 година са загинали най-малко 150 000 души. Болшинството от тях са в бебешка възраст, поради което кампанията е насочена към млади или бъдещи майки, които биха могли да предадат имунитета си на своите новородени.