/ iStock/Getty Images
С избора на Джо Байдън за президент на САЩ в Белия дом ще се завърне традиция, свързана с домашните питомци, предаде Франс прес.
 

Доналд Тръмп никога не е държал куче на Пенсилвания авеню 1600, прекъсвайки традиция, спазвана от неговите предшественици от десетилетия.

Нещата обаче ще се "нормализират", когато неговият наследник Джо Байдън се нанесе със своите две немски овчарки - Чемп (Шампион) и Мейджър (Майор).

Чемп е член на семейство Байдън от 2008 г. Мейджър е взет от приют през 2008 г. и ще стане първото осиновено куче, нанесло се в Белия дом.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The campaign trail is ruff without these two by my side. #LoveYourPetDay

Публикация, споделена от Joe Biden (@joebiden) на



Американците са известни с привързаността си към "най-добрите приятели на човека" и не е изключено кучешкото дуо на Байдън да е донесло някой и друг глас на бившия вицепрезидент на Барак Обама. По време на кампанията си Джо Байдън, известен като топъл и съпричастен човек, не се поколеба да "докосне тази тънка струна".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No ruff days on the trail when I have some Major motivation.

Публикация, споделена от Joe Biden (@joebiden) на


 


Демократът дори публикува в Инстаграм снимки на питомците си, носещи неговите цветове, придружени от текста: "Може да съм малко пристрастен, но мисля, че Чемп и Мейджър биха били страхотни Първи кучета!".

И обратно, липсата на интерес от страна на Доналд Тръмп към кучетата редовно се изтъква от неговите критици. Те дори са направили тениски с надписи "Той дори няма куче", което според тях е абсолютно доказателство за липсата и на сърце.
БТА