Руснак стъпка торта, за да отиде в затвора
Руснак стъпка торта, за да отиде в затвора / снимка: Sofia Photo Agency
В центъра на Красноярск жадуващ да отиде зад решетките местен жител решил да нападне случаен минувач, за да осъществи своя мечта. Мъжът дръпнал от ръцете на жертвата торта и я стъпкал, пише БГНЕС.

От пресслужбата на МВР на Красноярск съобщиха за Интерфакс, че странният инцидент е станал в понеделник през деня. По данни на следствието нападателят дръпнал от ръцете на случаен минувач кутията с торта, хвърлил я на земята и започнал да я тъпче с крака.

След това хулиганът помолил изумения потърпевш да извика милицията. Жертвата откликнала на молбата. Пред пристигналите милиционери нападателят заявил, че иска да отиде в затвора. Милиционерите го задържали. Срещу него е образувано наказателно дело за грабеж и той може да бъде осъден на затвор до 4 години.

В момента милицията проучва обстоятелствата около този странен инцидент, предстои им да проучат откъде идва мечтата на задържания и да разбере защо той трябва да отиде в затвора. Напълно възможно е той просто да иска да прекара зимата на топло, а освен това в затвора няма да трябва да се грижи и за прехранването си.