Руснаците обичат да се шегуват и не са обидчиви
Руснаците обичат да се шегуват и не са обидчиви / снимка: Guliver/Getty Images

Мнозинството руснаци нямат нищо против да се пошегуват с някого и не са склонни да се обиждат на онези, които им се смеят. Изводите са въз основа на допитване на социологическият център Левада, предава Интерфакс.

Според резултатите от анкетата, направена в навечерието на празника на смеха 1 април, една трета от руснаците се смеят често. Други 48% дават воля от време на време на положителните емоции. Най-много любители на шегите има сред студентите и учениците и бизнесмените (по 54%) и сред руснаците под 25 години (52%).

Рядко се смеят или почти никога 17% от анкетираните. Най-много сред тях са пенсионерите (36%), руснаците над 55-годишна възраст (30%) и онези с по-ниско от средното образование (31%).

Допитването е показало, че като цяло руснаците не са обидчиви. Две трети от анкетираните (67%) рядко или никога не се обиждат, ако техни познати се пошегуват с тях. Една четвърт (25%) признават, че шегите по техен адрес понякога са обидни, а 5% - че се разстройват, когато ги осмиват, пише БГНЕС.

Най-обидчиви се оказват управленските кадри (15%), бизнесмените (13%) и домакините (9%).