Рускиня роди пет момиченца-близначета
Рускиня роди пет момиченца-близначета / netinfo
Пет момиченца-близначета роди рускиня във Великобритания. Раждането е станало на 10 ноември в болницата „Джон Радклиф” в Оксфорд, информира БГНЕС.

29-годишната учителка по музика, чието име не се посочва, е пристигнала заедно със съпруга си във Великобритания по съвет на руските лекари. Британските медици предложили няколко от плодовете да бъдат отстранени, за да се повиши шансът за оцеляване на останалите.

Жената обаче се отказала от този вариант по религиозни съображения. Децата са дошли на бял свят след цезарово сечение. Теглото им е от 800 до 960 грама, предаде ИТАР-ТАСС. От своя страна, като се позова на ВВС, Интерфакс съобщи, че майката и бебетата се чувстват добре. Уточнява се, че раждането е станало 14 седмици преди термина. В операцията са участвали 18 лекари и медицински сестри, които са работили на смени.

Преди това и останалите болници в Южна Англия са били поставени в повишена готовност в случай, че на някое от новородените е необходима помощ, тъй като администрацията на болницата в Оксфорд не била сигурна, че ще бъдат достатъчни само нейните сили. Всички разходи са поети от група руски благотворители.