Руски съд разтрогна брака между баба и внука й
Руски съд разтрогна брака между баба и внука й / netinfo

Прокуратурата на град Владимир разтрогна по съдебен път брака между 86-годишна баба и 37-годишния й внук, който е бил сключен още през 2000 г., съобщи старши помощникът в областната прокуратура Людмила Кожевникова.

При проверка на прокуратурата във Владимир беше установено, че през 2000 г. в службата по гражданското състояние е сключен брак между 30-годишен мъж и 79-годишна жена, които се оказаха роднини – баба и внук. Това е нарушение на член 14 от Семейния кодекс на Русия, който забранява брак между близки роднини, посочва БГНЕС.

Прокурорът на Владимир се е обърнал към Фрунзенския районен съд в града с искане бракът да бъде обявен за недействителен. При гледането на делото в съда не са били установени никакви данни за възможна финансова заинтересованост на роднините от сключването на този брак. „Самите ответници в съда не можаха да обяснят причините, подбудили ги да сключат брак. Те обаче отбелязаха, че служителите от службата по гражданското състояние не са ги питали дали са в роднински отношения”, каза Кожевникова.