Руски олигарх във вила на Мусолини
Руски олигарх във вила на Мусолини / netinfo

Руският олигарх Виктор Векселберг купи 50% от вила „Фелтринели“, където е живял от 1943 до 1945 г. Мусолини, съобщи седмичникът „Еспресо“. Векселберг е четвъртият най-богат човек в Русия.

Построената през 1892 г. вила беше купена през 1997 г. от английския милиардер Боб Бърнс, който я превърна в луксозен хотел със стаи от 3300 евро на вечер. Бърнс похарчи 30 милиона евро за купуването и реструктурирането на вилата. Сега обаче той продаде половината от нея за 40 милиона евро, пояснява списанието.

Сред кандидатите за купуването й бяха китайски богаташи, които предложиха цена от 100 милиона евро за цялата вила, както и руският милиардер Роман Абрамович, пише „ПронтоСофия”, цитиран от БГНЕС.

В крайна сметка купувач стана намиращият се в тази зона Векселберг, който неотдавна купи компанията от Бреша Energetic Source. За да не остане по-назад от него обаче Абрамович реши да си купи намиращата се до град Дезенцано, на езерото Гарда, вила “Бонивер“. Срещу 8 милиона евро тя му беше продадена от бившия й собственик Михаел Шумахер, тъй като той не можеше да се приземява до нея с хеликоптера си.

Наблюдатели обаче сега се чудят как Абрамович ще се приземява до новата си вила със 165-метровия си самолет.