Руски губернатори пожелаха да станат космически туристи
Руски губернатори пожелаха да станат космически туристи / netinfo

Редица руски губернатори предложиха да станат космически туристи. “В последно време наистина има такива желания от редица губернатори. Засега няма да назовавам фамилиите им, ще видим как ще се развият събитията по-нататък”, съобщи ръководителят на “Роскосмос” Анатолий Перминов в интервю за информационната телевизия “Вести 24”.

На въпрос могат ли да бъдат безплатни полетите в космоса за руските политици, той каза: “Не, безплатни, разбира се, не могат да бъдат. Практически всички те ще трябва да платят”. По думите на Перминов руските бизнесмени засега не бързат да стават космически туристи. “Що се отнася до бизнесмените, те вероятно просто се страхуват да оставят капиталите си или да ги показват. Във всеки случай сред нашите милиардери засега няма желаещи”, каза ръководителят на руската Федерална космическа агенция.

Перминов напомни, че между претендентите за туристически полет в космоса е имало руснак, но той не е издържал физическите натоварвания и “бе принуден да се откаже от полета”, пише БГНЕС. В момента на Международната космическа станция се намира петият космически турист-милионер - един от основателите на компанията “Майкрософт”, американецът от унгарски произход Чарлз Симони.