Руши Видинлиев: Без експерименти е скучно, но всичко се връща
Руши Видинлиев: Без експерименти е скучно, но всичко се връща / www.myspace.com/rushivi
Руши Видинлиев не се моли на Господ да има хитове. Старае се да експериментира, защото иначе му е скучно. И му се иска да се промени начинът, по който се прави поп музика в България. Талантлив, умен, начетен, модерен – това е Руши. За него "Всичко се връща" е попадение, което едва днес разбира много добре. А когато си науми нещо, то се случва. В "Ники Кънчев Шоу" по Дарик радио Руши Видинлиев разказа за новия си албум Post Sleep.

На пазара вече е четвъртият ти албум Post Sleep (Virginia Records). И въпреки че стрелките на часовника отмерват 14,20 ч, няма как да не ти кажа "Добро утро!". Пост какво е новият албум?

Post Sleep, де.

Завършва ли някакъв период в твоето творчество, или пък започва нов?

Според мен започва нов, но не искам да звучи така все едно изведнъж съм се събудил и съм направил нов албум. Това си е процес, който се случва постепенно и бавно. Но със сигурност – ако продължавам да се занимавам с музика, ще е в тази посока. Старая се да експериментирам, защото иначе ми е скучно.

Скучно ти е да правиш поп хитове, едно от най-трудните неща на света. Много хора се молят на Господ да имат хит...

Но, аз не.

Защо?

Скучно ми е чисто творчески, защото се стига до някакво ниво и няма накъде повече, освен ако не започнеш да експериментираш и да вкарваш нови неща. Не мога 20 години да пея едни и същи песни, на лично ниво ще спра да се занимавам с музика, ако е така.

Цялото интервю с Руши Видинлиев четете в zar.bg