Румъния е най-щастливата страна в Европа
Румъния е най-щастливата страна в Европа / снимка: sxc.hu

Румъния е най-щастливата страна в Европа. В общото класиране северната ни съседка успя да се добере до петото място, оставяйки напред Мексико, Филипините, Аржентина и Южна Африка. Това сочат резултатите от проучване на световна компания, проведено в 16 страни на четири континента.

Испания е втората най-щастлива страна в Европа, само след Румъния, и осмата в общото класиране. Резултатите от проучванията показват, че 89% от младите испанци са доволни от живота си, като почти половината от тях определят приятелите като „виновници" за тяхното щастие. 38% от интервюираните казват, че най-щастливи през деня се чувстват, дойде ли време за хранене. Личните взаимоотношения са най-важни за испанците: 67% от тях отговарят, че най-големият източник на щастие е техният партньор, следвани от семейството (51%) и работата (16%), обобщава БГНЕС. Румъния обаче превъзхожда испанците по този показател.

Най-щастливите страни в световен мащаб са Мексико, Филипините, Аржентина, Южна Африка, Румъния, САЩ и Бразилия, Испания, следвана от Великобритания, Италия, Русия, Белгия, Китай, Турция, България и Франция. Резултатите показват също, че въпреки световната икономическа криза, общите нива на щастие са високи: над две трети от анкетираните (67%) заявяват, че са доволни от живота си.