Румънец купи първия хеликоптер с марката „Версаче“
Румънец купи първия хеликоптер с марката „Версаче“ / снимка: ProntoSofia

Първите два хеликоптера с марката Versace бяха представени на официална церемония във фабриките на AgustaWestland във Верджате, до северния италиански град Варезе.

Според италианския финансов всекидневник „Соле 24 оре“ купувач на първия марков хеликоптер е бившият румънски тенисист Ion Tiriac.

Хеликоптерът е шестместен, като седалките са от бяла и черна кожа с ръчно извезани мотиви, съобщава ProntoSofia.

Вторият хеликоптер - с пет места и сив интериор - беше купен от Бруно Дзаго, основател на първата групировка за хартиени продукти от Тревизо Pro-Gest.

Първия си полет хеликоптерите „Версаче“ направиха над езерото Маджоре.

Те са плод на сътрудничеството и съюза, сключен преди година между групата за висша мода и колоса за хеликоптери, който е част от групировката Finmeccanica.

Във Верджате вече се работи по третия хеликоптер от марковата серия. Става въпрос за още по-голям модел (АW 139) от първите му „братя“, който ще има и различно вътрешно обзавеждане от тях.

Според Джанкарло ди Ризио, главен изпълнителен директор на „Версаче“, с тази стъпка марката му навлиза в още едно измерение на лукса.

„Интериорният дизайн на хеликоптери представлява за нас естественото развитие, което последва луксозните курорти, частните джетове, суперколите и яхтите“, каза Ди Ризио.

Седалките в хеликоптерите са реализирани изцяло на ръка и с ценни материали. Подовете са направени от плочки с кожа, а фугите са от стомана. Базовата цена на интериорния дизайн е 5-6 милиона евро, но в зависимост от екстрите може да достигне 7-8 милиона евро на хеликоптер.