Ролята на Дакота Джонсън в 50 нюанса сиво доведе до семейна вражда
Ролята на Дакота Джонсън в 50 нюанса сиво доведе до семейна вражда / Guliver/Getty Images

Дакота Джонсън се пребори за желаната главна женска роля във филмовата адаптация "Петдесет нюанса сиво" (Fifty Shades of Grey) по еротичния бестселър на британската писателка Е Л Джеймс. Вместо обаче да зарадва близките й - холивудските звезди Дон Джонсън, Мелани Грифит и Типи Хедрън, успехът на младата актриса и модел стана повод за горчива семейна вражда, пише в. "Дейли експрес".

В лентата 24-годишната дъщеря на Джонсън и Грифит играе невинната студентка Анастейжа Стийл, въведена в света на садо-мазо секса от по-възрастния милиардер Крисчън Грей (Джейми Дорнан).

Бащата на Дакота, 64-годишният Дон Джонсън, прочул се с хитовата полицейска поредица "Маями Вайс" през 80-те години на миналия век, не скри възмущението и публично упрекна дъщеря си заради горещите голи сцени във филма. Актьорът заяви, че ще бойкотира дебюта й като звезда, защото "това не е типът филм, в който иска да я вижда".

Същевременно майката на Дакота, 57-годишната актриса Мелани Грифит, отвърна на публичните нападки на бившия си съпруг, заявявайки, че "напълно подкрепя" решението на дъщеря си да се снима в адаптацията по еротичния бестселър. "Тази роля е истинско предизвикателство за Дакота и тя се нуждае от подкрепата на цялото семейство", изтъкна Грифит, която едва 17-годишна се снима гола в дебютния си филм "Нощни действия" (1975).

Мнението на майката обаче не съвпада с това на нейната собствена родителка и баба на Дакота Джонсън - холивудската икона Типи Хедрън. 84-годишната жива легенда на Холивуд е твърдо против участието на внучка й в "Петдесет нюанса сиво".

Хедрън, прочула се с ролята си в класическия хорър "Птиците" (1963) на Алфред Хичкок, заяви: "Видях трейлъра и това е всичко, което ще гледам от този филм. Разбирам защо бившият ми зет Дон Джонсън е толкова разстроен от участието на Дакота в продукцията. Чувствам се по същия начин като него".

Източник от обкръжението на враждуващото звездно семейство разкрива, че Мелани Грифит е горчиво обидена от отказа на Типи Хедрън и Дон Джонсън да подкрепят Дакота.

"Сърцето на Мелани се къса заради случващото се, защото се оказа, че тя е единствената, която стои зад Дакота. Грифит не смята, че е в позиция да диктува избора на роли на дъщеря си и е на мнение, че подобно право нямат и баща й, и баба й. Мелани се притеснява, че позицията на Дон и Типи може да влоши отношенията им с Дакота", казва неназованият източник. "Привидно Дакота Джонсън понася храбро ситуацията, но вътрешно е силно наранена", разкрива втори източник от обкръжението на звездното семейство.

Филмът "Петдесет нюанса сиво" ще излезе на екран на 13 февруари 2015 година, припомня изданието.

Източник: БТА