Rolling Stones отменят турнето си в Австралия заради смъртта на Лорън Скот
Rolling Stones отменят турнето си в Австралия заради смъртта на Лорън Скот / Guliver/Getty Images

Британската рок група Ролинг Стоунс (The Rolling Stones) съобщиха, че отменят турнето си в Австралия и Нова Зеландия заради внезапната смърт на Лорън Скот, приятелка на вокалиста на бандата Мик Джагър.

"Мик Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уотс и Рони Уд искат да изразят благодарност към феновете си за подкрепата им в този труден момент. Те се надяват, че феновете ще разберат причините за това съобщение", се казва в изявление на групата, публикувано на техния уебсайт.

Като вероятната причина за самоубийството на Лорън Скот бяха посочени натрупаните дългове на модната й компания в размер на близо 6 млн. долара, припомня БГНЕС. Близки на Лорън са споделяли, че заради твърдоглавия си нрав и труден характер тя винаги е отказвала финансова помощ от приятеля си Мик Джагър.

Скот и Джагър, който е с 21 години по-възрастен, бяха заедно повече от десет години. В момента на смъртта й музикантът беше на турне в Австралия.

Говорителят на The Rolling Stones каза, че Джагър бил "напълно съкрушен", а дъщеря му Джорджия Мей Джагър е напуснала Седмицата на модата в Мелбърн.

22-годишната Джорджия Мей трябвало да дефилира с тоалет от колекцията на дизайнерката Камила Франкс, но моделиерката заяви, че момичето ще пропусне събитието.

Легендарната британска рок група, която през 2012 година отбеляза 50-годишнината си, трябваше да изнесе концерт в Австралия за първи път от 2006 година насам.

Лорън Скот, приятелката на Мик Джагър, бе открита мъртва в апартамента си в Ню Йорк. Тялото на Скот е намерено обесено на шал в апартамента й в Манхатън. Полицията не подозира убийство. Дори е открито предсмъртно писмо, в което тя обяснява причините за самоубийството.