Ролинг Стоунс ще пеят в Букурещ
Ролинг Стоунс ще пеят в Букурещ / netinfo

"На края в Букурещ", "Чакаме ви от 40 години", това са част от водещите заглавия в румънската преса за легендарната група Ролинг Стоунс, която за първи път ще посети Букурещ. Концертът ще бъде изнесен тази вечер пред близо 60 000 зрители.

"Румъния ви чака 40 години" е заглавието на "Евениентул Зилей" над снимка с четиримата членове на групата, и се радва 17 години след революцията от декември 1989 г. , че "Нова Румъния накрая може да изживее емоцията от първата ни среща", със Стоунс. "Сатисфекшън вече и в Румъния" пише от своя страна "Котидианул", нетърпелив да види "Букурещ разтърсен от ритмите на великата рок група".

За всекидневника "Адеварул" румънците трябва да се подготвят за "най-големият рок концерт" организиран някога в страната им. "Милиони румънци мечтаеха за свободата под комунистическия режим под звуците на Ролинг Стоунс. Предвиденият за тази вечер концерт ще трансформира техните мечти в реалност, след десетилетия чакане", подчертава вестникът.

Концертът ще се проведе под засилени мерки за сигурност, съобщават от своя страна от Жандармерията. Близо 850 жандарми и полицаи ще бъдат разположени на стадион Лиа Манолиу, където ще бъде изнесен спектакълът.