Роклегендите от Scorpions разтърсиха българската публика
Роклегендите от Scorpions разтърсиха българската публика / снимки: БГНЕС

Рок легендите от Scorpions доказаха, че още им е рано да се пенсионират, и отново разтърсиха като ураган българската публика с близо двучасов концерт снощи в зала „Арена Армеец” в София. Шоуто е част от турнето на групата „Rock N'Roll Forever”.

Емоцията и успехът на последния им албум промени решението на музикантите от преди три години да сложат „край на турнетата”. Scorpions излязоха на сцената в София с около половин час закъснение и забиха едноименното парче от последния си албум - „Sting in The Tail”. След това вокалистът на групата Клаус Майне приветства многохилядната публика в препълнената зала „Арена Армеец” на български език с „Добър вечер, София! Как сте?”. Последваха парчетата „Is There Anybody There” и „Тhe Zoo”, разказва БТА.

Един от най-емоционалните моменти беше изпълнението на „Send Me An Angel”. Препълнената зала първо притихна в очакване, а после запя с цяло гърло баладата, последвана от друго емблематично парче - „Holiday”.

Градусите на емоциите вдигна барабанистът Джеймс Котак с няколко минутен сет, като публиката изригваше при всеки удар на барабаните.

Накрая музикантът се обърна с признанието, че заедно с колегите му от групата принадлежат на своите фенове. Знаете ли колко е страхотно да си тук, попита той и добави: „Yоu get us”. След още едно рок парче, Матиас Ябс пък нажежени напрежението със соло на китара. След това прозвуча „Big City Nights” и светлините изгаснаха. Това обаче не беше краят на концерта. Scorpions се върнаха на сцената, за да изсвирят още три парчета.

Роклегендите от Scorpions разтърсиха българската публика
netinfo


С българското знаме на врата фронтменът на групата изпя баладата „Still Loving You”, по време на която се обясни в любов на българската публика. „Still loving you, Bulgaria”, заяви Клаус Майне, а след това отправи специален поздрав с песента на надеждата - „Wind of Change”. Концертът завърши с разтърсващото парче „Rock You Like a Hurricane”.

Някои от най-верните фенове на групата си тръгнаха с палки за барабани и китарни перца, които музикантите хвърлиха сред публиката. По време на концерта Скорпионите пък получиха няколко български трибагреника, с които покриха барабаните и инструментите останаха така до края на концерта.

Роклегендите от Scorpions разтърсиха българската публика
netinfo