/ NOVA
Тази неделя „Забраненото шоу на Рачков“ взриви телевизионния ефир с истинска звездна рок експлозия. Музиканти от легендарни български рок и пънк групи дадоха заряд на горещата вечер. На сцената се качиха Звезди от „Ахат“, Наско от БТР, Светльо Витков от „Хиподил“, Ерол от „Уикеда“, Кольо-Гилъна от „Контрол“, Данчо Караджов от „Сигнал“ и Кирил Маричков от „Щурците“. Любимият водещ Димитър Рачков също не скри слабостта си към рока и заедно с екранните си партньори от „Голата истина на група Жигули“ застана зад пианото в изпълнение на култовото парче от филма.

Наско от БТР избра ефира на „Забраненото шоу на Рачков“, за да представи една от най-новите си песни - „Моята сила“, а малко преди това импровизира с рок звучене на няколко детски песнички. Веднага след него под прожекторите излязоха лицата на пънка от 90-те години – Светльо Витков, Кольо Гилъна и Ерол, които в последните няколко години сформираха група „ЕКС“. Заедно с Рачков, те преобразиха до неузнаваемост човек от публиката в студиото и за минути го превърнаха в истинска пънк звезда пред погледите на всички.

Машина на времето върна легендата Данчо Караджов в най-емблематичните моменти на група „Сигнал“. „Първият албум на „Сигнал“ през 1979 г. беше с тираж 320 000 и до момента никой все още не е продал толкова копия в България“, разказа Данчо Караджов пред зрителите на NOVA. Димитър Рачков посрещна и друга легенда на българската рок музика – Кирил Маричков. Рафи и бенд „Найс Ту Митю“, Наско от „БТР“ и Звезди от „Ахат“ изненадаха музиканта с изпълнение на части от най-обичаните песни на „Щурците“.

Голямата изненада на вечерта обаче бе първото изпълнение в телевизионен ефир на култовата 80-арска рок банда „Жигули“ от филма на режисьора Виктор Божинов „Голата истина за група Жигули“. Актьорите Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас, Михаил Билалов, Герасим Георгиев – Геро, Филип Аврамов – Фицата и Димитър Рачков влязоха в ролите си на музиканти от 80-те и изпълниха хита от филма „Няма да е днес“. Зад клавира застана самият Рачков в ролята на Киша. „Истината беше, че като видях как свирят всички и си казах, че се отказвам. Много се притеснявах. Първо свирих на клавира само с два пръста, после добавих другите“, сподели през смях Рачков за трудностите и забавните моменти, през които за преминали актьорите, докато наистина се научат да свирят на музикалните инструменти и да пеят.

Не пропускайте „Забраненото шоу на Рачков“ и следващата седмица, когато неделната вечер ще се превърне в „Нощта на близнаците“, а сред гости на Рачков ще бъдат известните изпълнители Братя Аргирови и Алекс и Влади, както и шестима от победителите в „Като две капки вода“. Какви имитаторски предизвикателства ще видят зрителите и какво ще се случи в Лудата стая? – разберете следващата неделя от 20:00 часа по NOVA.